Skip to content
Home » Personer

Personer

Personer som indgår i forløbet

På vegne af denne historie og den måde den bliver fremført på vil jeg gerne udtrykke min dybe respekt for de personer som alle deltager med navns nævnelse. Det sker for at sikre den størst mulige rigtighed og troværdighed. Flere af de medvirkende er meget ordentlige og dygtige mennesker. På vegne af denne historie og den måde den bliver fremført på vil jeg gerne udtrykke min dybe respekt for de personer som bliver nævnt. Det sker for at sikre den størst mulige rigtighed og troværdighed. Flere af de medvirkende er meget ordentlige og dygtige mennesker og nogle endda mine venner, men jeg har valgt at fortælle tingene helt som de var uden noget filter.  Historien opdateres løbende. 

 

Thomas Heurlin

Thomas Heurlin blev født den 20. juni 1959 på Frederiksberg, Danmark. Han er producer og instruktør, kendt for Reportageholdet (1988). Han oprettede reportageholdet og har et tæt forhold til Mette Meyer Hoffman. Han stiftede firmaet Koncern TV sammen med Anders Riss Hansen. Efter produktionen i Statsfængslet Vridsløselille solgte han sin andel og har i dag et firma som hedder Impact som er gået konkurs for nyligt. Thomas og Claus Ladegaard betragtes som venner af flere. Thomas Heurlin gik i hemmelighed ind i Statsfængslet med DR uden vi fik noget at vide.

Anders Riis-Hansen

Anders Riis-Hansen (Danmark, 1963) har arbejdet som både producer, klipper og instruktør af dokumentarfilm. Han var ansat hos DR under ombytning og ledte det første møde med os. Senere ansat hos Det Danske Filminstitut. Skabte Film og TV tv sammen med Thomas Heurlin. Han var med til at stifte Koncern Film og TV i 1995. Anders holdt møde med os om vores projekt til resocialinsering i Statsfængslet Vridsløselille. Han ville gerne støtte, men gentog tre gange, at hvis ikke vi fik støtte fra Det Danske Filminsiut, ville DR ikke give noget. Anders er tætte venner med Thomas Heurlin og Claus Ladegaard. Da ombytningen fandt sted, forlod Ander DR og gik til en stilling på Det Danske Filminsitut på samme tid som Claus Ladeegaard var direktør. I dag har hun selskabet Hansen og Pedersen sammen med Anders Riis-Hansen, der har modtaget en af de største beløb til dokumentarflm på 9 milllioner kroner direkte af Det Danske Filminsitut.


Malene Flindt Pedersen

Har været gift med Anders Riis-Hansen. Hun deltog i vores møder på Det Danske Filminstitut og kunne også undervejs fortælle os, at Thomas Heurlin var nu gået igang med det samme projekt i Statsfængslet Vridsløseille. Det vil sige hendes tidligere mand Anders Riss Hansen holdt møderne på DR med os og Malene var med til møderne på Det Danske Filminstitut. Har været producer på en lang række kortfilm, dokumentarfilm samt dokumentarserier siden karrierens start i 1995, blandt andet på prisvindende. I dag har hun selskabet Hansen og Pedersen sammen med Anders Riis-Hansen, der har modtaget en af de største beløb til dokumentarflm direkte på 9 milllioner kroner af Det Danske Filminsitut. Malene forsøgte at hjælpe med at vi kunne deltage på DRs projekt i samme fængsel med samme koncept, men Mette Hoffman Meyer ønskede ikke noget samabejde, hvilket hun fortalte på et møde hos DR hvor advokat Peter Schønning deltog sammen med DRs Gitte Tækker.

Lars Seidelin

Lars har en uddannelse i massekommunikation fra RUC og Leicester i UK, og har været med fra opstarten af Koncern. Han startede eget firma i 1990 og slog pjalterne sammen med Koncern i 1995. Lars har lavet rigtig meget TV og solgt mange programmer og film.

Claus Ladegaard

Claus Ladegaard har arbejdet på Det Danske Filminstitut siden 2006, først som Head of Production & Development og siden 2015 som Head of Film Funding. Tidligere producer på nu hedengangne ​​Easy Film. Easy film deltog i samarbejde med Koncern tv og Claus deltog i middage hos Thomas Heurlin. Claus og Thomas Heurlin beskrives som venner efter min opfattelse. Claus er gift med Mette Davidsen-Nielsen som var DR2 chef i den periode hvor Claus var dirketør for Easy Film og producerede en lang række programmer for DR, heriblandt Tusinde Tyfoner som omtales flere steder på hjemmesiden. 

 

Mette Hoffman Meyer

Mette Hoffman Meyer er en dansk dokumentarfilmproducent. Med base i København, Danmark, er hun administrerende direktør for The Why Foundation, medstifter af en amerikanskfødt britisk filminstruktør. Mette var ansvarlig for igangsættelse af produktionen i Statsfængslet Vridsløselille med Claus Meier som vært. Under møder med DR gav  Der ligger en lang korrespondance med Mette for at prøver at få en forståelse af at det var Mette der sad på pengekassen. Mette blev informeret med det samme om den bannebrydende koncept. Anders sætter Mette på korrespondance da vi undersøger om der fandtes noget tilsvarende, Mette svarede på korrespondancen og var derfor orienteret under hele forløbet fra første møde. Da produktionen blev sendt trak Mette sig i baggrunden. Hun forlod sit arbejde på DR og fik herefer kontor på Det Danske Filminstiut til sit projekt, The Why Foundation.

Gitte Tækker 

Gitte var programredaktør på DR, mens ombytningen fandt sted. Hun endte med at blive ansvarlig for serien. Hun deltog sammen med advokat Peter Schønning og Mette Myer Hoffman. Hun anede ikke, at der var to identiske produktioner i gang i det samme danske fængsel. Hun var, som vi oplevede det, måbende til møde hos DR og udbrød, “Er der en anden produktion i gang på samme tid i samme fængsel?” Chef for co-produktion i DR, Mette Myer Hoffman, var tavs. Mødet var kommet i stand, fordi Katja Forbert Petersen havde oplyst, at DR selv var gået i gang, mens vi søgte støtte i Filminstituttet. Jeg diskuterede Gitte Tækkers vooldsomme reaktion på vej hjem i bilen fra mødet, og Advokat Peter Schønning sagde at bevisbyrden lå hos DR, hvor de havde fået ideen fra.

Katja Pedersen

Fortalte at DR var gået ind i hemmelighed og startet et tilsvarende program det samme sted og med flere af de samme medvirkende. Hun gav besked over telefonen og fortalte, hvad der foregik på Den Franske Cafe på Østerbro. Hun ønskede ikke at fortælle det over telefonen og derfor fik vi aftalt et møde. Hun fortalte alt hvad der foregik og fortalte desuden at Koncern TV havde meget travlt med at komme i gang og blandt andet valgte at droppe nogle af de processer der normalt er forbundet med at lave store tv-udsendelser som denne, herunder fortalte hun om casting, som blev sprunget over. Samme periode var det ikke muligt at komme i kontakt med fængslet på de numre vi ellers havde.

Kenneth Kreutzman

Kenneth Kreutzmann er en dansk danser, koreograf og sceneinstruktør. Kenneth er muscila instruktør og var valgt til at tage rolle i den tv serien vi skulle skabe i samme fængsel. Kennet var med på besøg i fængslet og deltog i adskilige møder for at forbrede projektet. Planen va at han skulle lede de indsatte gennem en resocialieng i tv programmer prævcis som det skete med Meier. Ideen om at resocialsiere på denmåde med åbent tv var helt ny på verdensplan da den blev præsenteret for DR

Kim Andersen

Fængselsinspektør i Vridsløselille Statsfængsel. Han deltog også i tvprogrammet somo vært for fængslet og roste i første udsendelse Claus Meyer for at komme med den gode ide. Kim Andersen var ikke til stede i starten på vores møder med ledelsen i fængslet.

Sandra Piras

Sandra Anne Piras, Sekretariatschef hos Danske Filminstruktører. Cand. jur. med speciale i ophavsret fra Københavns Universitet i 1992 – ansat siden september 2000. Sandra har ansvaret for sekretariatets daglige drift og for kontakten til foreningens samarbejds- og forhandlingspartnere. Hun ønskede ikke at hjælpe med at belyse, hvad der foregik på DR, hun satte sig aldrig ind i hvad sagen præcis drejede sig om, men ringede til DR og spurgte om de var ens og fik det svar man kunne vente sig.

Lars Krag

Juridisk konsulent. Cand. jur. fra Københavns Universitet i 1999 med speciale i immaterialret, kontraktsret samt markedsføringsret. Blev ansat hos Danske Filminstruktører 2012, efter en fortid som advokat, og har ansvar for at forhandle instruktørkontrakter samt for at hjælpe medlemmerne i tilfælde af arbejdsgiveres konkurs mv. Lars vejleder i øvrigt medlemmerne i generelle juridiske spørgsmål.

Claus Christensen

Hvem var skurken?, var et spørgsmål der blev stillet af Claus Christensen, ansvarshavende chefredaktør af filmblandet EKKO, da han havde læst det første brev til DRs generaldirektør. Han ville gerne skrive om historien i EKKO. Han foreslog artikeln skulle ende med at direktør Claus Ladegaard talte mod tyverier i vores branche. 

Jesper Stein

Jesper ville også gerne skrive historie da serien lige havde kørt. Jeg havde møde med hams hos Politiken og vi gennemgik historien. Det tog længe at finde mod til at gå op på redaktionen og til sidste svigtede modet, det var for voldsomt og jeg var i tvivl om hvad konsekvenserne ville blive.

Peter Øvig Knudsen

Dansk journalist og forfatter Peter kræver nok ikke den store præsentation. Jeg mødte Peter efter han ringede til mig fordi han havde set min film om BZ bevægelsen. Vi mødtes hos mig og havde en lang række telefonsamtaler sammen. Filmen som blev lavet blev også byttet rundt og som jeg husker det mente Peter at der var tale om et komplet, filmen blev væk fra DRs arkiv. Istedet blev der lavet en ny som blev sendt ud til alle uddannelsesinstitutioner. Det var i den forbindelse at jeg fortalte om, hvad der var sket ved Restaurant bag Tremmer. Peter lyttede interesseret og jeg tror også han var meget overrasket, han ville gerne skrive historien i sin bog, jeg valgte at vente og den komme så først nu.

Maria Rørbye Rønn

Bodil Maria Rørbye Rønn R. (født 25. januar 1964) er en dansk jurist, der siden 2010 har været DR’s generaldirektør, frem til februar 2011 dog som konstitueret. Nuværende general Direktør

Ulrik Wivel

Uddannet balletdanser på Det Kongelige Teater og har bl.a. danset i Den Kongelige Ballet, The National Ballet of Canada, Pacific North West Ballet og New York City Ballet. Blev solodanser i 1993 og stoppede sin dansekarriere i 1998 og har siden beskæftiget sig med film. Ulrik blev ansat hos True Stories som med instruktør til projektet.

Marianne Secher

Tdiligere Viceinspektør på Statsfængslet Vridsløselillle. I dag mmrådechef for resocialisering. Marianne synger opeara og var den primære kontakt i Statsfængslet Vridsløselille. Hun inviterede os straks til møde da vi blev henvist af Københavns Fængsler. Vi havde mange møder og der blev brugt meget tid på at udarbejde et pålæg sammen om hvordan tv produktionen skulle laves.

Bob Long

Bob Long er kendt inden for tv og underviser på Den Danske Filmskole. Det var i hans undervisning foran 20 elever at ideen opstod om at lave vores projekt. Han udbrød straks, at det var en så god ide, at det var svært at forstå. Han deltog i en masse møder og rejste fra Spanien for at deltage. Har arbejdet en del på for BBC.  Bob Long er kendt for (1993), The Eleventh Hour (1982) og Video Diaries (1990). Video Diaries var en Innovative, multi award-winning documentary series giving cameras and editorial control to the community to video their lives. Vinder af en Bafta som er en pris svarende til en Oscar i England.

Nanna Lind

Producer assistent ansat i True stories til at lave vores projekt. Nanna deltog i mødet på DR sammen med Anders Riis Hansen.

Mette Hofman Meier

Tidl. leder af DRs coproduktions afdeling. Hun var øverst ansvarlig da vi deltog i møder hos DR Mette Hoffman Meyer er en dansk dokumentarfilmproducent. Med base i København, Danmark, er hun administrerende direktør for The Why Foundation, medstifter af en amerikanskfødt britisk filminstruktør

Advokat Peter Schønning

Har arbejdet med udarbejde af kontakter for True Stories gennem 11 år og deltog i møde med DRs Mette Hofman Meier. Peter Schønning er landets førende ekspert i ophavsret (copyright). Gennem mere end 20 års arbejde inden for de forskellige forgreninger af ophavsretten har han opnået en alsidig og indgående erfaring med behandling af ophavsretlige spørgsmål.’

Mette Davidsen-Nielsen

Mette Davidsen-Nielsen er en dansk journalist, der var administrerende direktør for Dagbladet Information fra 2010 til 2016. Siden 2016 har hun været kulturredaktør på Politiken. hv. kanalchef, DR2 Hun er gift med Claus Ladegaard.

Tine Fischer

Tine Fischer stopper som rektor for Den Danske Filmskole. Hun tiltræder den 1. august 2024 stillingen som ny direktør for Det Danske filminstitut

Direktør Ina Eliasen

Kriminalforsorgen ledes af direktør Ina Eliasen. Kriminalforsorgens koncernledelse består udover direktøren af de to områdedirektører samt centerdirektørerne og udviklingschefen fra direktoratet. Ina Eleasen fik en kopi af det første brev sendt til DRs general direktør, og herefter blev der svaret at det måtte være en sag mellem os og DR.

Stine Boe Jensen

Ansat på vores resocialisering projekt hos True Stories, deltog i mange møde både med DR, Filminstituttet, DK4 og planlægningsmøde og besøg i Statsfængslet Vridsløselille. Hun arbejder som producer og er kendt fra følgende film Remains. 2023. Outsider. 2012 Stages – filmen om bandet Dúné. 2009. Pokonać siebie.

Kenneth Plummer

Kenneth Plummer er en dansk erhvervsmand. enneth Plummer er en dansk erhvervsmand. Han er uddannet HA og cand.merc. og 1983-1993 marketingdirektør for Walt Disney Nordic, og 1993-1999 administrerende direktør for Mattel Northern Europe. Derefter var han administrerende direktør for Nordisk Film og medlem af Egmonts koncernledelse 1999-2005. Generaldirektør i DR 2005-2010 Kenneth Plummer blev i 2005 udnævnt til generaldirektør i DR, hvor han efterfulgte Christian S. Nissen. Det blev således Kenneth Plummer, der fik til opgave at stå i spidsen for DR’s samling og udflytning til DR Byen i Ørestaden i København. Under en telefonsamtale med Kenneth Plummer, hvor jeg fortalte ham, hvad der var sket, opfrodrende han mig til at gøre noget ved det, fordi han mente DR stod med et meget stort problem. Dengang jeg havde samtalen med ham, var han fratrådt som leder af DR Jeg lærte Kenneth Plumme at kende på Nordisk Film, hvor han var direktør.

True Stories ApS

Filmfirma der har produceret en flere dokumentarfilm og har produceret videomarathon gennem 12 år. Firmet var ansvarlig for udviklingen af ideen til Kriminalforsorgen og DR. Firmaet gik konkurs da projektet ikke blev til noget Firamet havde ekstret i mere end 15 år og haft en god omsætning